Skäggkit

Skäggkit eller som det också kallas ibland, skäggvårds kit är tänkt att innehålla allt du behöver för att vårda ditt skägg på bästa sätt. Här finner du allt du behöver veta samt får tips om vilka som är värda att köpa.

skäggkit eller skäggvårds kit som det också kallas

Vad innehåller ett skäggkit?

Det är såklart lite olika men enligt mig bör ett skäggvårds kit innehålla skäggolja och skäggbalsam eller skäggvax eftersom de är de viktigaste beståndsdelarna när det gäller att vårda sitt skägg. Utöver det får det gärna ingå skäggborste eller skäggkam och skäggschampo.

Jag har skrivit en sida om skäggvård, där jag listar de olika beståndsdelarna jag tycker man bör ha för att vårda sitt skägg på bästa sätt. jag nämner också där att mycket av produkterna kan man faktiskt tillverka själv om man har tid och lust.

Men smidigast, mest tidseffektivt och billigast, beroende på vad man jämför med är ändå att köpa ett skäggvårds kit.

Ofta sparar man alltså in pengar på att köpa ett skäggkit gentemot att köpa skäggprodukterna var för sig.

Vilket skäggkit ska jag köpa?

Det är framförallt tre stycken kit jag vill rekommendera.

MR BEAR FAMILY – BEARD KIT

mycket prisvärt skäggkit från mr bear family

Den perfekta present- eller julklappen.

Innehåller alla Mr Bear’s mest populära produkter.

I det här skäggvårds kittet får du: Skäggolja, Skäggschampo, Mustaschvax och Skäggbalsam. Alltså allt jag tycker ska ingå i ett skäggkit och mer.

Kommer i en trevlig förpackning och finns i 3 dofter, Woodland, Citrus och Wilderness. Alla dofterna är diskreta och behagliga.

Köp från Sliqhaq, välj från respektive doft:
Woodland
Wilderness
Citrus


Stora Skäggkittet

På gents finns ett mycket prisvärt och fint skäggvårds kit som jag brukar rekommendera och som kallas Stora Skäggkitet. Det innehåller allt man behöver för att  hålla sitt skägg i topptrim. Kittet innehåller följande:

skäggolja från Benjamin BarberBenjamin Barber Skäggolja Black Oak.

Omåttligt populär skäggolja som mjukar upp ditt skägg.

Hjälper även till att hålla ditt skägg kontrollerat samt har en riktigt god och manlig doft.

 

En skäggborste ingår i detta fina skäggvårds kitBenjamin Barber Skäggborste

Rätt så liten skäggborste på 15.5 cm med naturborst, vilket innebär hår från vildsvin.

Det är den bästa typen av skäggborste eftersom det är relativt hårt och kan dra sig genom skägget men också har lite uppsugningsförmåga och är därför mycket effektivt på att fördela skäggolja eller andra skäggprodukter jämt i skägget.

 

Skäggschampo från benjamin barberSkäggschampo Benjamin Barber Black Oak

Samma doft som skäggoljan som också ingår i skäggkitet. Även detta mycket populärt. Lagom att använda varannan dag. Hjälper till mycket mot kliande skägg och håller det väldigt fräscht.

 

Detta skäggvax borde varje man köpaBenjamin Barber Skäggvax Black Oak

Ska jag vara helt ärligt så hade jag hellre sett att skäggvårds kittet innehöll skäggbalsam istället för skäggvax. Men det här vaxet är lite av ett mellanting mellan skäggvax och skäggbalsam. Det är lite mjukare än vanligt skäggvax och är framtaget med mer fokus på att hålla skägget i styr, till skillnad mot de flesta andra skäggvax som är framtagna i styling-syfte.

Kan vara lite svårarbetat om man inte är van, värm upp ordentligt genom att lägga en klick i handen och gnugga ordentligt mellan handflatorna. Man kan även med fördel värma upp det innan användning genom att t.ex. lägga det i en påse som du lägger i varmt vatten under tiden du duschar.

Du sparar in 183kr på det här skäggvårds kittet

Jämfört med om du köper produkterna var för sig.

Klicka här för att läsa mer och köpa hos Gents


Proraso Beard Kit Wood & Spice – Det billigaste Skäggvårdskittet

mycket fina och bra skäggprodukter

I det här prisvärda skäggvårds kittet från Proraso får du Skäggbalsam, Skäggschampo och skäggolja. Produkter som alla håller hög kvalitet, rekommenderas varmt.

Klicka här för att köpa från Gents


Avslutningsvis vill jag bara passa på att tipsa om rakning med rakkniv, har du provat? Nyfiken? Läs mer här.