Rakkniv Set – Den ultimata Guiden till att välja rätt

För att raka sig med rakkniv räcker det inte med en rakkniv, du behöver även, som minimum: Rakkniv, Rakborste, Raktvål och en strigel.

Rakkniv Set / Rakkniv Kit – Det smidigaste sättet att komma igång

Rakkniv kit set paket från Colombos och Gents

Anledningen att många aldrig kommer igång med det bästa sättet att raka sig, alltså rakkniv, är att det känns lite omständigt. Man vet inte exakt vad man behöver, olika sidor säger olika saker och det blir ofta dyrt att plocka ihop delarna. Webbshopparna har dock börjat snappa upp detta och det finns nu flera stycken Rakknivs kit som passar till en nybörjare.

Vad ska jag kolla efter när jag köper mitt första Rakkniv Set?

(alla set jag senare rekommenderar lever upp till dessa faktorer).

Pris, pris och pris. Då produkterna man behöver inte är beroende av varandra förespråkar jag att komma igång så billigt man kan. Sen efter hand att man tar sig framåt i sin rakknivsresa så kan man successivt köpa dyrare och bättre rakknivar, eftersom i början märker man ändå ingen skillnad.

Rakkniven. Se till att din första rakkniv är tillverkad i kolstål och inte rostfritt stål. Detta för att det stålet är mjukare och därav mycket lättare att få riktigt vass. Rakknivar i rostfritt stål har sin charm det också, men det är onödigt att börja med. Det kan du testa senare när du är lite mer erfaren och se vad du gillar bäst.

Rakborste. Allt som inte är syntetiskt. Det är såklart min personliga åsikt, men jag gillar inte alls syntetiska borstar, de har ofta en onaturligt “fjong” i borstet, suger inte upp raktvålen så effektivt samt är sämre på att rensa bort döda hudceller.

Så vad ska man ha? Det finns 2 typer som totalt dominerar marknaden, de på vildsvinshår(min favorit) och de på grävlingshår. De 2 typerna har lite olika egenskaper, kort sagt brukar man säga att de på grävlingshår är lite mjukare i borstet och effektivare suger upp raktvålen medan de på vildsvinshår är lite styvare och därmed effektivare på att rensa bort döda hudceller och allmänt “rensa” ansiktet. De finns flera nivåer i kvalitet men inte heller det är något man behöver bry sig nämnvärt om i början.

Anledningen att rakborstar på vildsvinshår är min favorit är att de är lite billigare samt som jag nämnde tidigare, styvare. Det gör att de nog rensar bort lite fler döda hudceller, vilket jag gillar eftersom det inte blir så mycket peeling och liknande för min del.

Det är egentligen allt du behöver kolla efter när du köper ditt första Rakkniv Set.

Vilket Rakkniv Set bör du köpa?

framsidan rekommenderade jag 2 olika Rakknivs Kit och här kommer jag rekommendera samma, med lite argument om hur du kan välja.

De två kitten är Gents Shave Kit Total och Colombos Rakkniv Set.

Båda är bra alternativ, här kommer lite jämförelser så du kan välja utifrån vad du värdesätter mest:

Fördelar med Colombos Rakkniv Kit

  • Billigare (999kr vs 1699).
  • Rakborste av vildsvinshår.
  • Rakkniven har trähandtag.

Klicka här för att läsa mer om Colombos Rakkniv Set

Fördelar med Gents Shave Kit Total

  • Innehåller fler tillbehör(alunstift, läderbalsam)
  • Rakkniv från ett uråldrigt företag.

Klicka här för att läsa mer om Gents Shave Kit Total

Slutsats

Båda alternativen är som sagt bra. Som första rakkniv kit skulle jag välja Colombos Kit då det är rätt så mycket billigare och du får allt du behöver. Är pengar inte en faktor skulle jag välja Gents då det känns lite lyxigare och innehåller fler tillbehör.

Tillbaka till toppen